6e Kinderallergologie Symposium. Genen, omgeving en atopie - Stichting Napro
15960
ajde_events-template-default,single,single-ajde_events,postid-15960,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

April, 2021

16apr10:1517:006e Kinderallergologie Symposium. Genen, omgeving en atopie

Meer

Nascholing details

 

Vanwege de COVID-19 pandemie, is het 6e symposium kinderallergologie  getiteld  “genen, omgeving en atopie” wat in april 2020 zou plaatsvinden, verplaatst naar vrijdag 16 april 2021.

 

Helaas zijn we allen nog steeds in de ban van deze pandemie en zijn we genoodzaakt dit volgende symposium digitaal te gaan organiseren

 

Er zijn inmiddels veel nieuwe inzichten in de etiologie van het atopie syndroom. Na een forse stijging eind jaren ’80-‘90 lijkt de atopische mars een plateaufase te hebben bereikt. Diverse theorieën, zoals de hygiënehypothese en de biodiversiteitshypothese, veronderstellen mechanismen die ten grondslag liggen aan deze toename in atopie. In dit symposium zullen we de risicofactoren die een rol kunnen spelen bij de ontwikkeling van atopische ziektebeelden wat meer toelichten.

 

Dr. P Henneman, epigeneticus, zal een overzicht geven van de epigenetische factoren in relatie tot allergie. Hierna zal Prof. Dr. G. Koppelman, kinderlongarts, een overzicht geven hoe de diverse omgevingsfactoren een rol kunnen spelen bij het ontwikkelen van atopische ziekten.

 

In de interactieve workshops komen uiteenlopende actuele onderwerpen aan bod, variërend van reacties na vaccinaties en NSAIDs tot aan een meelmijt allergie.

 

Graag verwelkomen wij u op het digitale 6e kinderallergologiecongres, vrijdag 16 april 2021.

 

Namens de organisatie van het kinderallergologiesymposium,

 

 

 

Nicolette Arends, Kim Brand, Joyce Emons, Olivia Liem en Yolanda Meijer

 

Tijd

(Vrijdag) 10:15 - 17:00

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

X