Praktijkmodule voedselallergie DAVO - Stichting Napro
15940
ajde_events-template-default,single,single-ajde_events,postid-15940,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Januari, 2020

30janGehele dagPraktijkmodule voedselallergie DAVO

Meer

Nascholing details

Samen met PIT Actief heeft DAVO – specifiek voor de meer ervaren allergie-diëtist –  een verdiepingsmodule ontwikkeld in de post HBO cursus Voedselallergie.
Die dag staan drie actuele thema’s centraal:
1.  Immunologie en immunotherapie: het immuunsysteem speelt een cruciale rol in het ontstaan, de behandeling en mogelijk zelfs de genezing van een (voedsel)allergie. De stand van de wetenschap en de kansen voor de praktijk worden besproken.
2.  Microbioom en allergie(preventie): een gevarieerd microbioom is geassocieerd met een goed functionerend immuunsysteem en daarmee met een verlaagde kans om een allergie te ontwikkelen. Wat kan voeding, al dan niet met pro- of prebiotica, betekenen in de behandeling of preventie van voedselallergie?
3.  Niet-IgE gemedieerde voedselallergie: de symptomen van niet-IgE-gemedieerde voedselallergie treden in het algemeen pas een dag of later na contact met het allergeen op. Het verloop kan ernstig zijn, alertheid op deze vorm van voedselallergie is daarom van belang. Vormen van niet-IgE gemedieerde allergie zijn FPEM FPIAO en (chronische) FPIES. Voor Fpies is een Nederlands protocol ontwikkeld. 

 

De verdiepingscursus is op 30 januari 2020 in de Jaarbeurs te Utrecht. Deze module wordt niet herhaald. Heb jij of een collega interesse? Op de site staan alle gegevens en het inschrijfformulier

https://www.pitactief.nl/scholing/voedselallergie-2019/

 

Ook verpleegkundig specialisten allergologie zijn ook van harte welkom en kunnen zich aanmelden. Bij 10 aanmeldingen zullen we ook hier accreditatie voor aanvragen !!

Op 11 juni 2020 vindt de Praktijkmodule voedselallergie plaats en is gericht op praktijkopdrachten, eigen casuïstiek en oplossingen voor knelpunten. Deze module is voor alle diëtisten die extra oefening wensen met het toepassen van kennis in de praktijk.

 

De verdiepingsmodule is voor 10 punten, de praktijkmodule voor 9,5 punten geaccrediteerd voor diëtisten.

Heb je nog vragen? PIT Actief beantwoordt ze graag.
Arine de Ridder en Ellen van der Heijden T 035-6024615 | E 
info@pitactief.nl

 

We hopen je op 30 januari te ontmoeten

 

Met vriendelijke groet, 

 

Helga Merkun Voorzitter DAVO 

http://www.allergiedietist-davo.nl

 

 

Tijd

Gehele dag (Donderdag)

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

X