Vrijdag 9 november 7de bijeenkomst voor allergie professionals - Stichting Napro
15861
post-template-default,single,single-post,postid-15861,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Vrijdag 9 november 7de bijeenkomst voor allergie professionals

Vrijdag 9 november hebben we onze 7de  bijeenkomst voor de allergie professionals gehad.

Voor het eerst in Utrecht in plaats van in de Kinderkliniek. Door de grote interesse van de professionals zijn we ‘uit de Kinderkliniek gegroeid”. Fantastische hoe we al deze jaren gebruik hebben mogen maken van de locatie en wat mooi dat we nu iets centraler een plek gevonden hebben in het UMC.

Deze bijeenkomst waren er twee zeer enthousiaste sprekers die eigenlijk allebei een volledige ochtend hadden kunnen vullen. We begonnen met een interessante presentatie over insecten gif allergie. Dr. Roovers heeft ons gelijk ook een lesje over alle verschillende wespensoorten en andere gevleugelde gegeven en hoe deze te herkennen. En hoe mooi, dat als je een ernstige allergie voor wesp hebt je immunotherapie kan starten met de wetenschap dat deze voor 99% effectief is.

Daarna ging het over de adrenaline auto injector en wie hem wel of niet mag of moet  zetten. Hoe zit dit nu eigenlijk? Gelukkig was Niels er om het juridische deel onder de loep te nemen. Het werd een interactief uurtje waarbij de gemoederen af en toe een beetje op liepen. Mooi om te zien dat we allemaal een veilige omgeving voor onze patiënten willen!

Na de lunch en even met de sponsoren praten was het tijd voor een frisse neus om op een andere locatie het middag programma te vervolgen.

Onderwerpen als het puberbrein, therapie trouw, immunotherapie en vroege introductie kwamen voorbij tijdens de rond de tafel sessies. Het enthousiasme van de deelnemers kwam duidelijk naar voren.

Als bestuur kijken wij terug naar een zeer geslaagde dag! Bedankt voor jullie deelname, inbreng en enthousiasme. Tot 21 juni 2019!X